Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

animaties

ZOODus! Animaties voor YouTube

On 06, okt 2014 | In animaties, eigen werk, YouTube | Door Stefan de Groot

 

Onlangs ben ik het YouTube kanaal ZOODus! gestart. Het is het YouTube kanaal van Prof. Dr. Anton Mol, een ontdekker van dieren. Anton Mol is een karakter dat ik 20 jaar geleden al had verzonnen maar dan als stripfiguur. Hieronder een beschrijving van het maken van de animaties voor het YouTube kanaal ZOODus! en de Engelstalige versie LikeZOO!

Ontwerp
Voor het YouTube kanaal maakte ik het ontwerp van Prof. Dr. Anton Mol als tekenfilmfiguur.

De achtergronden schilderde ik in Photoshop. De bibliotheek is geïnspireerd op de Artis Bibliotheek in Amsterdam. Het is een galerij bibliotheek.

Voor onderzoek ben ik naar de Artis bibliotheek gegaan en ik heb veel foto’s genomen van de bibliotheek. Eigenlijk was ik onderzoek aan het doen naar de Dodo voor een nieuwe E-book. De bibliotheek is een bijzondere plek om te zijn en een perfecte omgeving voor Anton Mol om zijn web-serie Zoo Dus! te presenteren. Op basis van de foto’s maakte ik eerst schetsen van de bibliotheek.

Deze werkte ik verder uit in Photoshop.

Anime Studio Pro
Het tekenfilm karakter van Anton Mol heb ik in elkaar gezet in het software pakket Anime Studio Pro. Het is een animatie pakket waarmee ik al 6 jaar werk en veel kinderboek bewerkingen mee heb gedaan.  Je kan je karakters voorzien van botten die je kan animeren.

Het lijkt op CG-animatie maar de karakters zijn nog steeds in 2D. Het opzetten van een karakter vergt veel tijd. Je moet alle elementen op de juiste plek hebben om zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te hebben tijdens het animeren van je karakter. ZOODus! is een YouTube kanaal waarop ik regelmatig nieuwe tekenfilms ga uploaden. Hiervoor moet de animaties, snel geproduceerd kunnen worden.

Procreate

Anton Mol is een wetenschapper en bioloog van de oude stempel. Al de dieren die hij tegenkomt legt hij vast in zijn reisverslagen. Hij schets de dieren om zo beter de details te kunnen zien en te beschrijven. In de video’s komen de schetsen tot leven. Hiervoor gebruik ik de iPad app Procreate.

Hierin kan je tekenen terwijl alles direct wordt opgenomen. In Procreate schilder ik ook de dieren en achtergronden voor de animaties.

Flash

De animaties van de dieren maak ik in Flash. Hierin kan je snel aanpassingen maken en op de tijdlijn grafische elementen bijtekenen. Ik importeer de bestanden uit Procreate als een PSD en laadt deze in Flash in. Op een aparte laag animeer ik de dieren.

Script en onderzoek
Ik schrijf de scripts op basis van de feiten. Hiervoor raadpleeg ik meerdere sites en doe ik onderzoek in de Artis Bibliotheek. De tekenfilms van ZooDus! zijn een mix van entertainment en educatie; Edutainment.

Geluid
De geluiden voor de filmpjes neem ik zoveel mogelijk zelf op. Als er specifieke dierengeluiden nodig zijn dan koop ik ze in. De stem van Prof. Dr. Anton Mol is mijn eigen stem.

In Adobe Audition bewerk ik de stemmen en geluidseffecten. Het geluidspoor moet eerst klaar zijn. Op basis van het geluid maak ik de animaties.

Like ZOO!
Voor een groter bereik heb ik ook een Engelstalig YouTube kanaal opgezet Like ZOO!. Hierop zijn dezelfde filmpjes te zien als ZOO Dus!

Hier de intro video van het YouTube kanaal ZOODus!