Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Nieuws

01

sep
2018

In Nieuws

Door Stefan de Groot

We gaan naar Zandvoort! expositie

On 01, sep 2018 | In Nieuws | Door Stefan de Groot

We gaan naar Zandvoort! expositie
Een digitale reis van Amsterdam naar Zandvoort door multimedia kunstenaar Stefan de Groot.

We Gaan Naar Zandvoort! Expositie Zandvoorts Museum door Stefan de Groot
Op 16 november 2018 zal in het Zandvoorts Museum de expositie ‘We gaan naar Zandvoort! Een digitale reis van verleden naar heden’ openen. De tentoonstelling wordt samengesteld door multimedia kunstenaar Stefan de Groot. De expositie geeft een inkijk in hoe mensen honderd jaar geleden en nu van Amsterdam naar Zandvoort reisde via het spoor.
We gaan naar Zandvoort expositie Zandvoorts Museum
Een reis van Amsterdam naar Zandvoort van verleden naar heden. Stap op de groene tram in Amsterdam van 1918 en vervolg de reis met de blauwe tram naar Haarlem en arriveer in 2018 in Zandvoort met de Sprinter. Ervaar hoe de cultuur, mode, muziek, architectuur en gewoontes in de tussentijd veranderde. Zandvoort, van kuuroord tot badplaats, waar iedereen uit Nederland en van ver daarbuiten welkom is!

De tentoonstelling is een gespiegelde tijdsprong

De kunstenaar
Stefan de Groot is een multimedia kunstenaar die gespecialiseerd is in het maken van digitale kunst op de iPad. Apple nodigde hem uit om een demonstratie te geven van het schilderen met de Apple Pencil. Hij werd genomineerd voor de Kunst – en Cultuurprijs De Olifant en zijn video tutorials zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen keer bekeken.
iPad schilderij van Stefan de Groot voor Zandvoorts Museum
Zijn visie op de tentoonstelling:
‘Ik toon beelden van verleden en heden van de reis van Amsterdam naar Zandvoort en een panorama van het strand. In één oog opslag zijn de verschillen te zien, als het ware een gespiegelde tijdsprong. Geschilderd en verteld met de nieuwste digitale technieken. Je ziet het strandleven van de jaren twintig en nu in sprankelende kleuren aan je voorbij trekken.’

Zandvoorts Museum