Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Portfolio

On 11, nov 2015 | In | Door Stefan de Groot

Verenigde Naties animatie VNG

Verenigde Naties animatie VNG. In opdracht van VNG International maakte ik deze handgetekende animatie over de Global Goals for Sustainable Development. Het zijn de 17 doelen van de Verenigde Naties om armoede in de wereld te bestrijden. Ook Nederlandse gemeenten zullen met deze doelen aan de slag gaan. VNG International ondersteunt de gemeenten en biedt informatie over de doelen.

GLOBAL GOALS
CC-UN-1GlobalGoals
De 17 doelen van de Verenigde Naties zijn vanaf januari 2015 ingegaan. Het beeldmerk en de logo’s van de 17 Global Goals zijn nog vers en moeten gaan leven. De video heeft als doel om burgemeesters, wethouders en andere ambtenaren op de hoogte te brengen van de de mogelijkheden die VNG International biedt voor hun gemeente. Omdat het een nieuw project is besloot ik de nadruk te leggen op het beeldmerk van The Global Goals for Sustainable Development en de logo’s. Hiervoor gebruik ik een nieuwe techniek.

MACRO OPNAME
cc-VNG-VN17doelen-close

Om nog dieper in te gaan op het ontwerp van de logo’s besloot ik om in te zoomen op mijn teken hand. Hiervoor gebruik ik een video camera met een macro lens die op het papier ligt. In de video is te zien hoe ik alle logo’s teken van bovenaf gezien en van dichtbij. De totaal shots dienen als referentie van hoeveel doelen er nog zullen volgen. De close-up shots van het tekenen van de logo’s zijn bedoeld om de nadruk op het ontwerp te leggen, waardoor de logo’s meer gaan leven. Om de close-ups en het papier beter tot hun recht te laten komen tekende ik de logo’s op papier met een structuur. De belichting zette ik op een lage stand, waardoor de structuur van het papier nog beter zichtbaar werd.

VERRASSING EFFECT
Storytelling is een goede manier om een verhaal over te brengen en wordt beter opgenomen door het brein. Voor deze video maakte ik gebruik van het verrassing effect. Op het script van VNG International maakte ik de beelden. Op het einde van de tekst wordt er gesproken over een menukaart waarop alle informatie wordt gepresenteerd. Dit gegeven nam ik als uitgangspunt van de video. Aan het eind van de video wordt pas duidelijk dat alle logo’s die getekend worden de menukaart vormt. Hierdoor krijgt de kijker een Aha-Erlebnis door het verrassing effect en blijft de boodschap beter hangen.

Menukaart VNG International Global Goals

Wilt u ook een project in beeld laten brengen op een unieke manier? Neem dan contact met me op. Ga naar de CONTACT pagina en stuur een mail of bel me.