Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Portfolio

On 05, nov 2015 | In | Door Stefan de Groot

Presentatie Vechtpark Hardenberg

Presentatie Vechtpark Hardenberg. Voor het Waterschap Vechtstromen maakten we deze presentatie over het Vechtpark Hardenberg. Op basis van beschikbaar video- en foto materiaal en losse documenten maakte ik het concept voor de video.

Het Vechtpark Hardenberg is nog in aanbouw en is een unieke bestemming voor de Vecht en de stad Hardenberg. Er is ruimte gemaakt voor het water. In de winter staat het gebied onder water en in de zomer krijgt de stad het gebied weer terug om te recreëren. Dit werd dan ook de basis van het verhaal. Het tevoorschijn laten komen van de verschillende projecten door het weg laten lopen van het water.

WATERVERF SHOTS

Video set-up voor waterverfschildering

Video set-up voor waterverfschildering

Om alle losse elementen te verbinden schilderde ik alle projecten met waterverf op een schetsmatige manier. De waterverf shots nam ik op met het aquarel papier op 75 graden, zodat het effect van het bewegende water goed in beeld kwam. De beelden schoot ik met een DSLR camera met close-up shots. Het papier lichte ik uit met twee led lichten. Daardoor kreeg het water de glinstering. Voor het hele project werd er ook een poster ontworpen van het hele gebied. De informatie van de plattegrond verwerkte ik in de detailshots van de waterverf schilderingen.

Stefan de Groot trekt de schetsen over op aquarel papier op een lichttafel.

Stefan de Groot trekt de schetsen over op aquarel papier op een lichttafel.

De afgelopen 15 jaar ben ik overgestapt op digitaal tekenen, schilderen en animeren. Het was een uitdaging om weer op papier te werken en de schoonheid van traditionele media goed in beeld te brengen. Eerst schetste ik op basis van de plattegrond de detail shots op een apart stuk papier, daarna trok ik de summiere lijnen over op aquarel papier op een lichttafel met een H2 potlood. De nadruk moest in de shots echt op de aquarelverf komen te liggen. Andere shots benaderde ik meer op een impressionistische manier en schilderde ik direct op het aquarel papier. De nadruk kwam meer te liggen op het effect van waterverf dat over het papier naar beneden loopt.

CG-3D BEWERKING

3D visualisatie Vechtpark

3D visualisatie Vechtpark

In de video moesten we ook projecten laten zien die nog niet zijn gebouwd en waarvan weinig materiaal beschikbaar was. Daarvoor maakte we gebruik van de ontwerpen van de kunstenaars en verwerkte we het in CG-modellen en legde deze over Drone shots. De shots waren in de zomer genomen. In 3D lieten we het water weglopen in de shots. Om het fotomateriaal meer te laten samensmelten met de dynamische videobeelden besloten we de foto’s te bewerken en in diepte te brengen met een parallax effect.

MUZIEK
cc-Muziek-vechtpark

Muziek speelt een hele belangrijke rol in het editten van een video. Voor deze video hadden we een epische muziek nodig met een opbouw erin. Op stock sites kan je veel muziek vinden. In deze video wordt er geen gebruik gemaakt van een voice-over maar teksten die in beeld verschijnen. Het was daarom erg belangrijk dat de toon van de muziek juist was en paste bij het verhaal.

SCRIPT
CC-toetsenbord

Op basis van het concept en de beelden schreef ik het script. De presentatie van de video van het Vechtpark Hardenberg bevat veel shots en projecten die uitgelicht worden. Omdat er geen gebruik gemaakt werd van een voice-over moesten de teksten kort en bondig zijn, zodat ze leesbaar zijn. Meestal werk je andersom; je schrijft eerst het script en op het script ga je de beelden erbij zoeken. In dit project werd er gewerkt vanuit beelden die aanwezig waren. De video en het script ontstonden dus organisch.

Met plezier hebben we aan het maken van deze video gewerkt. Het is altijd mooi om vanuit een hoop teksten, rapporten, beelden een helder verhaal te maken en te visualiseren. Het Vechtpark Hardenberg is nog in aanbouw, ik ben benieuwd of deze presentatie de realiteit goed weergeeft. De toekomst zal dat uitwijzen.

Wilt u ook een project in beeld laten brengen op een unieke manier? Neem dan contact met me op. Ga naar de CONTACT pagina en stuur een mail of bel me.