Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Portfolio

On 31, jan 2016 | In | Door Stefan de Groot

Grafische animatie

Grafische animatie
Voor VKG Recycle maakte ik deze grafische animatie. Op basis van een schetsmatige storyboard van Made in Haarlem maakte ik eerst de designs voor alle scenes. Daarna begon ik met de animaties.
Ontwerp & Stijl
Creative Cave ontwerp stijl

De klant koos een stijl op basis van animaties die ik al had gemaakt. Het was een combinatie van twee stijlen: erg grafisch en met structuren. Daarmee ging ik aan de slag en maakte ik de eerste opzetten op de iPad Pro met de Apple Pencil in de teken app Procreate. Voordat ik met het animeren begin moet er eerst goedkeuring zijn op de stijl en alle elementen die geanimeerd gaan worden. Voor de animatie wilde ik een combinatie maken van een grafisch plat ontwerp en een isometrische stijl.  Omdat de visuals in de eerste opzet veel geschilderde elementen bevatte wilde ik de animatie aanvankelijk in Anime Studio Pro maken, omdat dit software programma beter met hoge resolutie afbeeldingen om kan gaan.
Creative Cave isometrische stijl
Door verschillende ontwerpen te overleggen met de klant kom je steeds dichter bij het uiteindelijke ontwerp en stijl van de animatie. In het ontwerp proces veranderde de scope meer naar een plat grafische stijl met summiere toepassingen van structuren. Daarvoor veranderde ik mijn toepassing en ontwierp ik alle elementen in Adobe Flash. Na goedkeuring van alle grafische elementen ging ik aan de slag met de animatie.
Creative Cave grafisch ontwerp animatie

Grafische Animatie
Creative Cave Adobe Flash

Animatie kan je op verschillende manieren maken en de keuzes die je maakt zijn ook afhankelijk van de stijl. Omdat alle elementen in het ontwerp zo grafisch waren besloot ik de animaties hier op aan te passen. De bewegingen moesten simpel en gradueel zijn. De animaties maakte ik in Adobe Flash. Alle elementen had ik al in Flash ontworpen in vector. Op een paar structuren na. De structuren had ik bewerkt in Photoshop en importeerde ik in Flash. Alle scenes exporteerde ik als PNG sequenties.

Edit en geluidbewerking
Op basis van de Voice-Over maakte ik de edit van de grafische animatie. Muziek speelt ook een grote rol in het editen van de je video. Het helpt de animatie vaart te geven en met de timing om onderdelen in beeld te brengen. Alle losse PNG sequenties importeer ik in het edit programma Adobe Premiere. Na de edit van de animaties voeg ik nog sound effects toe om de beleving te vergroten van de beelden die je ziet.

Wilt u ook een animatie over een product of dienst? Neem dan contact met Stefan de Groot van Creative Cave. De animaties worden op maat gemaakt en sluiten aan bij de huisstijl van uw bedrijf.