Portfolio
On 14, mrt 2019 | In Animaties Concept Video | Door Stefan de Groot
Episch Schilderij
Episch Schilderij
Voor het Zandvoorts Museum maakte ik een Episch Schilderij over de geschiedenis van Zandvoort: Het Panorama Zandvoort dat veel indruk maakte op meer dan 5.000 bezoekers.
Techniek
Een Episch Schilderij is een time lapse video waarin een verhaal wordt verteld. Onderdelen van het schilderij worden pas geschilderd als het verhaal wordt verteld. Zo ontstaan er een dynamische presentatie van het verhaal. Het oog gaat altijd naar de uitzondering, het gedeelte dat geschilderd wordt. Op deze manier kan je de nadruk leggen op onderdelen van het verhaal. Deze techniek heb ik ontwikkeld om op een innovatieve manier een verhaal te vertellen.
Toepassingen
Deze techniek kan op meerdere manieren worden toegepast:
Product presentatie
Er kan een Episch Schilderij worden gemaakt van de werking van een product. In stappen wordt uitgelegd hoe een product werkt. Onderdelen worden geschilderd terwijl een voice-over uitlegt hoe het product werkt. Op deze manier ontstaat er een unieke presentatie van uw product.
Diensten
De diensten die uw bedrijf aanbiedt kunnen middels deze techniek worden uitgelegd. Het is mogelijk om het schilderij in verschillende stijlen te schilderen, zoals impressionistisch, pop-art of realistisch.
Gebouw
Het gebouw van uw bedrijf of organisatie heeft een geschiedenis. Met een Episch Schilderij kan de geschiedenis worden verteld van het gebouw en via een collage techniek kunnen onderdelen van het bedrijf worden uitgelicht.
Tentoonstellingen
Deze innovatieve manier van schilderen is uitermate geschikt voor tentoonstellingen. Geschiedenis kan hierdoor op een organische manier worden verteld. De presentatie kan worden vertoond op een beeldscherm, of worden geprojecteerd met beamers.
Alle stappen van het Episch Schilderij kunnen ook worden gebruikt als losse afbeeldingen voor print of verdere interne of externe presentaties.
Heeft u interesse in het laten maken van een Episch Schilderij? Neem dan contact op met Stefan de Groot van Creative Cave.