Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Being Truly Beautiful Trailer

Being Truly Beautiful Trailer

Being Truly Beautiful Trailer

Voor de site Being Truly Beautiful produceerde Creative Cave de trailer. Being Truly Beautiful is een wereldwijde community site waar iedereen filmpjes kan uploaden van mensen die hun inspireren.

Toonder Stijl
De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol

Van de opdrachtgever kreeg ik de vraag of ik een trailer kon maken in de stijl van Marten Toonder. Toen ik meer dan twintig jaar geleden begon als illustrator tekende ik in deze stijl en verschenen er meerdere boeken over Prof. Dr. Anton Mol getekend in de Toonder stijl. De boeken zijn nu nog verkrijgbaar als interactieve eBooks voor iBooks die ik uitgeef via Creative Cave Publishers.

Idee en Script

Being Truly Beautiful Script Creative Cave

Het idee was om een getekende trailer te maken voor het nieuwe online platform Being Truly Beautiful. Het is een platform waar iedereen over de hele wereld video’s kan uploaden van mensen die ze bewonderen of inspirerend vinden. Dit concept moest ook terugkomen in de trailer de opdrachtgever had al een basis idee voor het verhaal. Het moest in ieder geval gaan over vuurvliegjes, want het logo van Being Truly Beautiful is een vuurvliegje. Het basis idee was om een jong vuurvliegje te laten ervaren waar inspiratie vandaan komt en hoe je inspirerend kan zijn voor anderen. Op basis van dit idee schreef ik het script voor de trailer. De site is internationaal, daarom schreef ik het script in het Engels.

Storyboard

Being Truly Beautiful Storyboard Stefan de Groot

Ik maakte eerst een storyboard om te kijken welke elementen er nodig waren om het verhaal goed te vertellen. Op basis van een tijdelijke soundtrack kon ik de timing van alle scenes bepalen. Alle illustraties uit het storyboard bracht ik samen in de eerste edit en stuurde deze naar de klant voor goedkeuring.

Karakter Ontwerp

BTB-KarakterOntwerp

Voor de trailer moest ik een hele nieuwe wereld creëren. Een wereld waarin vuurvliegjes leven en in de stijl waarin ik 20 jaar geleden tekende. Voor de karakter ontwerpen gebruikte ik een hoop referentie materiaal om vuurvliegjes te ontwerpen die emoties konden overbrengen. De twee hoofdpersonen in het verhaal waren een jong vuurvliegje en een oude wijze vrouw.

Ontwerp Wereld

BTB-Schets-Uitwerking

Naast het ontwerp van de karakters moest ik ook een wereld creëren waarin de vuurvliegjes leefde. Het werd een wereld waarin vuurvliegjes zouden kunnen leven in de natuur maar met dan in een soort hybride mensen wereld.

Kleur Ontwerp

BTB-Color-Script

Het kleurgebruik voor het verhaal wilde ik summier houden. Het verhaal speelt zich af in de nacht en de climax van het verhaal draait er om dat de vuurvliegjes geïnspireerd  worden en oplichten. De kleur van het oplichten van de vuurvliegjes is fel groen. De andere kleuren waren kobald blauw en bordeaux rood om het contrast zo groot mogelijk te maken.

Stemmen

BTB-Stemmen

Voor animatie is het verstandig om het geluid eerst op te nemen. Voor het script had ik drie stemmen nodig. De stem van de verteller, de stem van de wijze oude vrouw en de stem van het jonge vuurvliegje. De verteller moest een gedragen stem hebben die het verhaal op magische wijze kon overbrengen en ook Engels als moedertaal sprak. De perfecte stem vond ik in J.C. Chapman van J.C.- Voice Male. Ik had al eerder met hem samenwerkt voor de kinderboeken app Timo and the Magical Picture Book en voor mijn eigen prentenboek Little Angel. De stem voor de wijze oude vrouw werd gedaan door actrice en  Reiki meester Barbara Labrie. Zij heeft de diepte en overtuigingskracht om een wijze vrouw neer te zetten. De stem van het jongen vuurvliegje verzorgde ik zelf.

Muziek en Special FX

BTB-SoundEdit

Muziek en special FX geluiden spelen een grote rol in het bepalen van de sfeer van een trailer. Na veel zoeken op stock muziek sites vond ik de perfecte soundtrack voor het verhaal. Een sprookjesachtige muziek score met meerdere passages en een climax aan het einde. Daarnaast kocht ook nog enkele geluidseffecten in van de natuur en nam ik zelf ook nog wat special fx geluiden op voor het oplichten van de vuurvliegjes. Van de stemmen, muziek en special fx geluiden maakte ik een finale mix.

Animatie

BTB-Animatie

Op basis van deze soundtrack maakte ik animaties van de illustraties die ik op mijn iPad had geschilderd. Deze bracht ik samen in Photoshop om ze klaar te maken voor animatie. Achtergrond, voorgrond en de karakters werden in aparte lagen gezet, zodat er een diepte in de scènes kwam om de animatie dynamischer te maken.

Edit

Daarna bracht ik  het geluid, de muziek, geluidseffecten en de animatie samen in een definitieve edit. Het resultaat is een inspirerende trailer geworden die de emotie overbrengt die nodig is voor de community van Being Truly Beautiful.

Wilt u ook een pakkende trailer laten maken van uw product, site of dienst? Neem dan contact op met Stefan de Groot van Creative Cave.