Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Bedrijf Animatie

On 22, sep 2021 | In | Door Stefan de Groot

Bedrijf Animatie

Bedrijf Animatie

Voor Intronics BV maakte Stefan De Groot van Creative Cave een bedrijf animatie. Ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum laat de animatie het verleden, heden en de toekomst zien van Intronics. Het maken van een animatie heeft meerdere stappen. In deze blog is de totstandkoming van de bedrijf animatie te lezen.

Aanvraag

Intronics is een bedrijf dat al 40 jaar producten levert voor Audio/Video-, KVM-, Netwerk-, ICT- retail en industriële oplossingen. De marketing van Intronics kwam met de aanvraag om een animatie te maken voor het 40-jarige jubileum. Ze leverde een algemeen concept script aan met visuals.

Script

Creative Cave script schrijven
In samenwerking met Intronics schreef Stefan de Groot van Creative Cave een script voor de animatie. Het script bevat de gesproken teksten voor de voice-over plus beschrijvingen van de beelden. Het eerste concept was 6 minuten lang. Stefan de Groot bracht het script terug naar 2 minuten. Voor het maken van een animatie is het belangrijk dat de tekst en beelden elkaar aanvullen. In beelden kan je extra informatie kwijt die niet wordt uitgesproken. Na goedkeuring van het script schreef Stefan de Groot het Engelstalige script in samenwerking met de voice-over J.C. Chapman.

Stijlen

Creative Cave Space Age stijl
Voor de stijl van de animatie koos Stefan de Groot voor een cartoon stijl met lijnwerk voor het verleden en heden. Voor de toekomst koos hij voor de Space Age stijl. Het is een stijl die eind jaren ’50 werd ontwikkeld door animatie studios zoals UPA en John Sutherland Productions. Het is een grafische stijl met coconachtige futuristische elementen. De jaren’50 en jaren ’60 van de vorige eeuw wordt ook wel het Ruimtevaarttijdperk (Space Age) genoemd. De stijl was terug zien in films, animaties, mode en architectuur. Ruimtevaart was sterk in ontwikkeling en ontwerpers gaven hun beeld van de toekomst. In het script voor Intronics wordt ook een toekomst beeld geschetst van mogelijke ontwikkelingen. Door het gebruik van de Space Age stijl kon het toekomst beeld met een knipoog bekeken worden.

Geluid

Creative Cave geluid edit
Creative Cave nam de voice-overs op voor de Nederlandstalige versie en Engelstalige versie. Muziek speelt ook een grote rol in de sfeer van de animatie. Voor het verleden koos Stefan de Groot een jaren’80 stijl. Voor de toekomst een futuristische muziek.

Storyboard

Na goedkeuring van de voice-overs en muziek maakte Creative Cave een storyboard van alle beelden. De storyboard tekeningen zette De Groot op de soundtrack om een goed beeld te krijgen van de timing van de animatie.

Animatie

Creative Cave iPad schilderij stijl Space Age
Voor de animatie werkte Stefan de Groot alle beelden uit in losse componenten. Per scene tekende hij de achtergrond getekend en de bewegende objecten en mensen. Voor het toekomst gedeelte schilderde De Groot alle elementen op de iPad in de Space Age stijl. Daarvoor ontwikkelde hij eigen digitale brushes. Na het ontwerp van de achtergronden en losse objecten maakte Creative Cave de animaties. Alle losse scenes bracht De Groot samen in de Nederlandstalige en Engelstalige edit.

Wilt u ook een  bedrijf animatie laten maken over uw organisatie? Neem dan contact op met Stefan de Groot van Creative Cave.