Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

animaties

02

mrt
2020

In animaties
Nieuws

Door Stefan de Groot

Discriminatie uitleg animatie

On 02, mrt 2020 | In animaties, Nieuws | Door Stefan de Groot

Voor Bureau Discriminatiezaken Kennemerland maakte Stefan de Groot van Creative Cave een animatie over discriminatie.

 

Discriminatie uitleg animatie

In deze animatie vertelt het figuurtje Fien wat het betekent om gediscrimineerd te worden. Ze laat ook zien hoe verschillend je hiermee kan omgaan: de confrontatie aangaan, situaties vermijden of jezelf aanpassen. Dit betekent niet dat mensen zelf verantwoordelijk zijn om discriminatie aan te pakken maar in de praktijk reageren mensen wel vaak zo.

Fien karakter

Het karakter Fien werd al in campagnes gebruikt van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Fien is een ontwerp van Marjolein van Haaften van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland .

Animatie

Voor de animatie zette Stefan de Groot het ontwerp van Marjolein van Haaften om in een tekenfilm karakter. Het script werd in samenwerking met Bureau Discriminatiezaken Kennemerland geschreven. Met discriminatie als onderwerp is de nuance belangrijk. Fien vertegenwoordigd alle aspecten van discriminatie en ondergaat de verschillende emoties die daarbij horen. De uitdaging lag erin om in de minieme stijl van het originele ontwerp het karakter te laten acteren. De tekst werd ingesproken door actrice Eva Poppink.