Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Nieuws

04

mrt
2018

In Nieuws

Door Stefan de Groot

Creative Cave nieuwe locatie

On 04, mrt 2018 | In Nieuws | Door Stefan de Groot

Creative Cave Nieuwe Locatie

Creative Cave is verhuisd naar een nieuwe locatie, Spaarne 17 in Haarlem in het Hodshon Huis. Het is een monumentaal pand tegenover de Waag

Hodshon Huis
Hodshon Huis
Het Hodshon Huis werd in 1794 gebouwd voor Catharina Cornelia (“Keetje”) Hodshon door de Amsterdamse stadsbouwmeester Abraham van der Hart. Zij was op dat moment de rijkste vrouw van Haarlem. Ze liet het stads paleis bouwen tegenover de Waag en Teyler’s Museum. Over Keetje Hodshon is weinig bekend. Ze is nooit getrouwd en woonde alleen in het statige pand. In de bibliotheek hangt het enige portret van haar.

Keetje Hodshon

In 1841 kocht de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen het pand en heeft daar nog steeds domicilie. De stijlkamers werden gerenoveerd en in oude staat terechtgebracht. In 2008 kocht Vereniging Hendrick de Keyser het monumentale pand en is de aula ook gerestaureerd. De aula werd in 1903 toegevoegd door de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en is gebouwd in een Art Nouveau stijl.
Hodshon Huis Aula

Creative Cave zal vanaf deze inspirerende plek nieuwe illustraties en animaties blijven maken. Op het moment is Stefan de Groot bezig met het maken van een tentoonstelling voor een museum, waarin alle disciplines van Creative Cave toto uiting zullen komen.