Image Image Image Image Image
┬ę Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

animaties

24

aug
2012

In animaties
apps

Door Stefan de Groot

Creative Cave maakt kinderboeken apps

On 24, aug 2012 | In animaties, apps | Door Stefan de Groot

Creative Cave maakt ook apps voor uitgevers en bedrijven, onder de naam Appsmakers.

Twee jaar geleden ben ik begonnen met het maken van apps voor iPhone en iPad. Voor het maken van de apps heb ik een aparte site www.appsmakers.nl. Het maken van apps ligt in het verlengde van de prentenboek bewerkingen die ik al maakte voor TV en DVD.


De eerste app is een bewerking van het prentenboek. “Timo en het toverboek” van Rian Visser en Klaas Verplancke. De app is een van de succesvolste kinderboeken apps in Nederland en staat nog steeds in de top 10 in de AppStore. Voor de app verzon ik het concept en verzorgde ik het geluid en de animaties. Van de Timo en het toverboek app maakte we 2 versies. Een iPad versie en een iPhone versie.

Na het succes van Timo en het toverboek volgde De gelukkige olifant app van Youp van ’t Hek. Op basis van het kinderboek maakte ik een storyboard van de essentie van het verhaal. Voor de app maakte ik het functioneel ontwerp en verzorgde ik het geluid en alle animaties. De gelukkige olifant app is ook een zeer succesvolle kinderboeken app. Het is een universele app die op iPad, iPhone en iPod Touch draait.

Alle laatste nieuws over apps kunt u volgen op www.appsmakers.nl.

Tags | , , , , ,