Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

strips

22

jun
2022

In strips

Door Stefan de Groot

Boekpresentatie ‘Kwab 30 jaar’

On 22, jun 2022 | In strips | Door Stefan de Groot

Boekpresentatie ‘Kwab 30 jaar’ Kennemer Boekhandel

Op 3 juli zal om 15:00 uur bij Kennemer Boekhandel de boekpresentatie plaatsvinden van het boek ‘Kwab 30 jaar jubileumuitgave’. Striptekenaar Stefan de Groot tekende 30 jaar geleden de eerste strips met Kwab Nijlpaard.  Om dit te vieren verschijnt het boek ‘Kwab 30 jaar – jubileumuitgave’. Jos van Waterschoot, conservator Boekhistorische Collecties en Stripcollecties van het Allard Pierson, zal tijdens de boekpresentatie Stefan de Groot interviewen over het boek. Alle originele tekeningen worden opgenomen in de unieke Stripcollecties van het Allard Pierson.

​Kwab Nijlpaard

Striptekenaar Stefan de Groot met tekeningen van Kwab Nijlpaard

Het is dit jaar dus dertig jaar geleden dat het strip nijlpaard tot leven kwam. Om dit te vieren verschijnt dit jubileumboek, dat een overzicht geeft van de twaalf stripalbums die uitkwamen in de periode 1994 t/m 2014. In het boek zijn ook dagstrips opgenomen die niet eerder zijn gepubliceerd. Aan de hand van schetsen, krantenartikelen, interviews en tekeningen vertelt De Groot het verhaal van Kwab, het nijlpaard waarmee hij zijn carrière als striptekenaar en illustrator begon.

Stefan de Groot is illustrator, tekenfilmer en multimediakunstenaar. Tegenwoordig maakt hij strips en tekenfilms voor opdrachtgevers. Hij geeft op zijn YouTube-kanalen Stefan Tekent en Stayf Draws voornamelijk les in het tekenen op de iPad. De video’s zijn al meer dan vijf miljoen keer bekeken. De Groot schreef ook meerdere handleidingen over het tekenen in de teken-app Procreate.

Datum: 3 juli 2022
Aanvang: 15.00u
Locatie: Kennemer Boekhandel (Kleverparkweg 3 te Haarlem)
Entree: vrij
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944

Tags | , , ,