Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

eigen werk

27

feb
2016

In eigen werk

Door Stefan de Groot

Artikel ondernemen als creatief

On 27, feb 2016 | In eigen werk | Door Stefan de Groot

Artikel ondernemen als creatief. Voor het tijdschrift voor Kunst&Cultuur in het onderwijs staat een artikel over illustrator en animator Stefan de Groot over het ondernemen als creatief. Het artikel is te lezen in het maart nummer van 2016.
KZ-Maart2016
Het tijdschrift voor Kunst & Cultuur in het onderwijs is onderdeel van Kunstzone.
Kunstzone staat voor de vertegenwoordiging van alle kunstvakken en hun verenigingen. Samen onder één paraplu. Muziek, beeldend, audiovisueel, dans, theater/ drama en de letteren, allemaal hebben ze hun plekje. Met als focus kunst, cultuur en educatie bieden zij het meest belangwekkende van wat er op uw vakgebied in Nederland en buitenland aan de gang is. Het maart nummer van 2016 gaat over ondernemen met lef.

Kunst&CultuurMaart2016Interview1250

Het artikel gaat vooral over hoe je als creatief aan werk komt en dat je je moet blijven ontwikkelen als illustrator en animator. Waar is behoefte aan en hoe kan je daar invulling aan geven?

Mijn eigen werk is een vrijplaats om nieuwe ideeën uit te proberen

Sinds 1999 werk ik al volledig digitaal. Het klimaat is veranderd en zo ook de disciplines om verhalen te vertellen. Tegenwoordig wordt dit storytelling genoemd, maar in principe gaat het gewoon om het communiceren van ideeën in de vorm van een verhaal. In mijn werk zit altijd een verhaal. In een losse illustratie, een stripverhaal of animatie film. Het zijn allemaal uitingen met hetzelfde uitgangspunt het vertellen van een verhaal. In mijn eigen werk kan ik mijn creativiteit volledig kwijt. Het is ook een vrijplaats om nieuwe ideeën uit te proberen en te kijken of deze commercieel kan toepassen.

Tags | , ,