Image Image Image Image Image
© Copyright 2014 Creative Cave | RSS | Email
Deze site is gemaakt door Knipoog Media
Scroll to Top

To Top

Portfolio

Storytelling voor product

On 04, sep 2015 | In | Door Stefan de Groot

Storytelling voor product

Voor Neleman maakte we de 14 product video’s via storytelling om meer informatie te geven over de producten. Voor het maken van de filmpjes ontwikkelde ik het volgende concept: Maak filmpjes van hooguit 15 seconde. Film de hoofdpersoon aan het werk in zijn proeflokaal. Ondersteun de beelden met zijn voice-over en laat de hoofdpersoon  op het einde iets zeggen over het product.

Storytelling voor product
De aandacht spanne van kijkers wordt steeds korter. Instagram heeft de mogelijkheid om video’s van 15 seconde te laten zien. Instagram is onderdeel van Facebook. De 15 seconde filmpjes moeten gebruikers laten wennen aan de 15 seconde filmpjes, omdat deze binnenkort ingezet gaan worden als reclame filmpjes op Facebook. Uitgaande van deze informatie leek het me het beste om in 15 seconde iets te vertellen over de wijn. Neleman is een familie bedrijf dat geleid wordt door Derrick Neleman die voorheen al By The Grape had grootgemaakt. Met Neleman gaat hij terug naar de basis:het maken van goede betaalbare biologische wijnen met zijn eigen naam als merk.

Storytelling
CreativeCave-DerrickNeleman-Neleman
Voor de filmpjes was het dus belangrijk dat Neleman zelf in de filmpjes te zien was. De meeste aandacht moest natuurlijk naar de wijn gaan. Elke wijn heeft zijn eigen verhaal. Waar wordt de wijn gemaakt en hoe wordt de smaak bepaald? Voor elke wijn werd een andere setup gekozen die bij de wijn paste. Een serieus en gedegen verhaal bij de statige rode wijnen tot het feestelijke en uitbundige van de Cava. De uitdaging was om binnen 15 seconde de wijnen en Derrick Neleman uit te lichten, zodat je binnen deze tijd alle nodige informatie hebt over de wijn. Er was dus geen tijd voor wollige taal en beschrijvingen. Gewoon sec de informatie geven van de betreffende wijn. Neleman schreef zelf de teksten voor de voice-overs en de eind zin.

Manier van filmen en Postproductie
CreativeCave-SiebeMeijer-DerrickNeleman
De filmpjes zijn bedoeld voor de website van Neleman.org. Als je een wijn selecteert dan krijg je meteen het filmpje te zien met de informatie over de wijn. De filmpjes zijn gecentreerd gefilmd zodat ze tevens op alle Social Media zoals Twitter, Facebook en Instagram te gebruiken zijn. De films werden geschoten door mijn vaste cameraman Siebe Meijer. Voor een filmische look schoot hij de video’s met een Canon 5D en met dynamische dolly shots en depth of field. Hierdoor krijgen de filmpjes een dynamiek en focus op het onderwerp.
CreativeCave-Neleman-DollyshootCanon5D

In Post Production heb ik al het filmmateriaal op kleur gebracht, zodat er een eenheid is tussen alle scenes en filmpjes onderling. Voor het begin maakte ik een animatie van het logo van Neleman. Het logo is een dennenboom die het merk van de familie weergeeft (stamboom). Het icoon van de boom verandert kort in een stempel en drukt de naam uit beeld. Het boompje blijft gecentreerd onder in het beeld staan en fungeert als pijl naar het product en als branding tool.
CreativeCave-Neleman-Geluidopname
Geluid speelt ook een grote rol in de video’s. In een geluidstudio nam ik al geluiden op van ploppende kurken, draaien van schroefdoppen, inschenken van de wijn in het glas, walsen van de wijn in een glas, ruiken en proeven van de wijn en slurpen. Deze geluiden bracht ik samen met de geschoten beelden om de focus op het onderwerp te verhogen. Alle filmpjes worden ook ondersteund door muziek, die vaag op de achtergrond meedraait.

Internationaal
De wijnen worden binnenkort ook in het buitenland verkocht, daarvoor koos ik ervoor om de informatie over de wijn door een voice-over in te laten spreken. Om het persoonlijk te houden lieten we Derrick Neleman de voice-over zelf inspreken. Aan het eind van elk filmpje maakt hij nog een statement over de wijn op camera. Een tagline. Op deze manier weet de kijker dat de voice-over Derrick Neleman is. Alle filmpjes zijn te zien op de site van Neleman.org.

Wilt u een concept voor uw merk of product? Neem dan contact op met Stefan de Groot.